13 000 kr för morötter

Två bedragare på torghandeln på Hötorget i Stockholm har enligt polisen lagt till nollor till slutet av priset när de skulle ta betalt. En 94-årig man fick betala så mycket som 13000 kr för en knippe morötter.

Torghandlarna ska ha varigt aktiva under flera månader mellan 2021-2022. De ska huvudsakligen ha riktat sig mot äldre och turister i hopp om att det skulle ta lång tid för dem att upptäcka att pengar saknades. Totalt så ska torghandlarna har bedragit ett hundratal personer.

Eftersom bedrägeribrottet oftast handlade om mindre summor pengar så har polisen inte kunnat påbörja utredningen tidigare, detta trotts att både Stockholm stad och polismyndigheten fått in mer än 100 anmälningar.

Torghandlarna ska ha erbjudit att ”hjälpa” mannen att betala med kort för att sedan ta 13000kr betalt för morötter.
Torghandlarna ska ha erbjudit att ”hjälpa” mannen att betala med kort för att sedan ta 13000kr betalt för morötter.

Stockholmspolisens bedrägeriinspektion lyckades kartlägga vilka de skyldiga torghandlarna var med hjälp av kvitton från anmälningarna. Stockholm Stad använde detta som grund för att genomföra ett stödköp. Planen fungerade och torghandlarna höjde priset utan att berätta för den som handlade. Med detta som bevis kunde Stockholms stad dra in torghandlarnas tillstånd. Två separata förundersökningar om bedragarna är öppna, men är båda två liggande för tillfället.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Krim
Mer från Läget