100 miljoner kronor till utsatta kvinnor och barn

Regeringen, C, och L har förhandlat fram ett beslut som är tänkt att gynna kvinnor och barn i utsatta situationer. Det handlar om 100 miljoner kronor. Pengarna kommer att gå till organisationer och samfund som arbetar mot våld i nära situationer, rapporterar TT.

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP), Unizon och Roks, Riksorganisationen för kvinno- och tjejjourerna i Sverige, har haft möte gällande problemet. De har kommit fram till att risken för ökad utsatthet för kvinnor och barn är stora, på grund av coronakrisen.

Ett problem är att försöka nå ut till dem som drabbas hårdast, då många av dem sitter isolerade tillsammans med sina förövare. Ett annat problem är att de resurser som vanligtvis har försett hjälp, till exempel socialtjänsten, är högt belastade nu under rådande kris.

100 miljoner kronor kommer att fördelas ut på till exempel barnrättsorganisationer, kvinno- och tjejjourer, HBTQ+-organisationer och mot hedersrelaterat våld och förtryck. Stödet kommer att delas ut under våren.

Om du är utsatt för våld eller hot eller känner någon som är det, ring Kvinnofridslinjen 020-50 50 50.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget