Zlatanstatyn i Malmö plockades bort – Nu har ett nytt konstverk med stjärnan dykt upp

På samma plats Malmö där den omtalade Zlatanstatyn förut stod, placerade en gerillakonstnär ut ett nytt mindre smickrande konstverk av fotbollsikonen. Men det tog inte många timmar innan det plockades bort av kommunen.

Det nya konstverket föreställer vandaliseringen av den gamla statyn.
Det nya konstverket föreställer vandaliseringen av den gamla statyn.

En Zlatanavbildning i mosaik, föreställandes stjärnan med en toalettsits runt armen och en sopsäck på huvudet, placerades ut av en gerillakonstnär på marken på Stadiontorget i Malmö. Samma plats där Zlatanstatyn stod innan den 2020 fraktades bort på grund av upprepande skadegörelse.

När det nya verket kom på plats är oklart, men på tisdagsmorgonen plockade kommunen bort plattan, rapporterar P4 Malmöhus.

– Vi tar rutinmässigt bort saker som sätts upp utan tillstånd på våra anläggningar eller mark. Vi tar ingen ställning till innehållet, säger Emelie Ekelund, kommunikationschef på fritidsförvaltningen, till TT.

Den gamla statyn vandaliserades

I november samma år som Zlatanstatyn sattes upp, blev det känt att Zlatan Ibrahimovic blivit delägare i en av Malmö FF:s största allsvenska konkurrenter, Hammarby. Vandaliseringen av statyn började nästan direkt efteråt. Bland annat sågades näsan av och statyn målades vit. I januari 2020 kapades benen av den och hela statyn välte. Därefter transporterades den bort till en okänd plats på obestämd tid.

Zlatanstatyn på samma plats.
Zlatanstatyn på samma plats.
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från Läget