Veronica Maggio står för en helt ny festivalupplevelse

Under valborgshelgen bjöd Veronica Maggio in till två dagars festival på nya arenan Evenew vid stockholms universitet. Maggio får hela arenan att sjunga i det kalla vårvädret.

– Jag tror jag har lurat systemet och får starta festivalsommaren när jag vill, säger hon i SVT:s Morgonstudion.

Veronica Maggio
Veronica Maggio
”Över plattorna på Sergels torg”

En bit från Universitetets tunnelbana, på en stor gräsplätt, står det nya tillskottet till Stockholms konsertlokalutbud: Evenew. Det är svårt att hitta hit utan skyltar eller guider. Vägbeskrivningen till konserten är sjungande människor som leder vägen fram.

De flesta som har varit på rockkonserter eller festivaler med många scener känner till långa köer till barer, mat och toaletter, studsigt ljud och en känsla av för fulla människor. Men trots att garderoben inte var i närheten av full har Evenew-arrangörerna lyckats skapa en välplanerad konsertplats. Med flera barer och tältingångar minskar köerna och ger mer plats för dans. Det enda suckandet som hördes från publiken var blicken som slängdes upp mot VIP-delen som hade en bättre utsikt över konserten.

Veronica Maggio. Foto: Wiktoria Klos

Men när Veronica Maggio kliver ut på scenen når den fullsatta Evenew-arenan den första höjdpunkten på kvällen. Blått scenljus, en bugande Maggio får publiken att vråla i takt. En blick över publiken och mobiler som reser sig för att fånga den första tonen.

- Över plattorna på Sergels torg där himlen är tung av sorg, sjunger Veronica med hela publiken med sig.

Den här låten vet jag att ni kan

Veronica Maggio levererar en minnesvärd konsert med flera av sina största hits. Hon forsätter att hålla igång konserten med ”Satan i gatan”, ”Finns det en så finns det flera” och ”Hädanefter” vilket genererar en allsång som lyfter taket. Publiken är upprymd och engagerad, barpersonalen dansar tillsammans med publiken och flera förälskade människor delar kyssar.

Maggio är en erfaren artist som är oerhört bekväm på scenen, och hon delar personliga anekdoter med sin publik. Genom att ta med åhörarna på en känslomässig resa, från hennes egna erfarenheter till hur hennes låtar kom till, leder hon in publiken i en känslomässig virvelvind.

– Den här låten vet jag att ni kan, säger Veronica Maggio till en fullsatt arena.

Hon sjunger ”Det ekar över hela staden” med tonerna som studsar mot Stockholms byggnader.

Veronica Maggio visar på nytt att hon är en av Sveriges mest karismatiska artister och lyckas ta publiken med på en oförglömlig musikalisk resa.

Veronica Maggio och Miriam Bryant på turne 2023

Turnén föregicks av duons samarbete på singeln ”Under någon ny”. Nu åker duon på en gemensam sensommarturné.

Fans kan se fram emot att uppleva de två artisternas unika röster och musikaliska stil på scenen tillsammans.

Publiken sjunger och dansar med Maggio in i småtimmarna
Publiken sjunger och dansar med Maggio in i småtimmarna
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget