Spelberoende ekonomiansvarig stal 800 000

Det klirrade ordentligt i kassan för den nu dömda skånskan. 800 000 kronor stals från idrottsföreningen och Sölvesborgföretaget där hon var ekonomiansvarig. Planen – att spela, vinna och sopa bort spåren – gick i stöpet.

NÄTKASINO. Foto: Karin Wesslén / TT

En skånsk kvinna i 50-årsåldern dömdes igår till dagsböter i Blekinge tingsrätt. Samtidigt som kvinnan jobbat som ekonomiansvarig för ett företag i Sölvesborg skötte hon också kassan hos en lokal idrottsförening i Skåne.

Under tre månaders tid gjorde hon 147 överföringar från företags- och föreningskontona till sina egna bankkonton. Den totala summan för de stulna pengarna uppgick till 800 000 kronor innan hon blev påkommen.

Till sitt försvar hävdar den dömda att hon under tidsperioden för brottet, december 2021 till februari 2022, gick igenom en skilsmässa och därför var i behov av pengar. I själva verket spelades pengarna bort. Enligt kvinnan själv var avsikten aldrig att någon skulle komma till skada och planen var att betala tillbaka allt. Genom att spela – och vinna.

Kvinnan döms för brottet grov trolöshet mot huvudman.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Krim
Mer från Läget