Slog Lebron James i skrevet – Nu är han inte välkommen tillbaka

Dillon Brooks spelar i NBA-laget Memphis Grizzlies och är känd som en bråkstake. I NBA-slutspelet hånade han legendaren Lebron James för sin ålder och slog honom sedan mellan benen. Men Lebron skulle få skratta sist.

Dillon Brooks är känd för sin kaxiga attityd.
Dillon Brooks är känd för sin kaxiga attityd.

Började med ”trash talk”

Det var efter den andra matchen i åttondelsfinal-serien i det amerikanska NBA-slutspelet mellan Memphis Grizzlies och Los Angeles Lakers, som Dillon Brooks smutskastade storstjärnan Lebron James i medierna. Han kallade, bland annat, Lebron gammal.

– Han är inte på samma nivå som när han var i Miami eller Cleveland och vann mästerskap. Jag önskar att jag var med då, det hade varit en svårare uppgift. Men jag spelar på det sättet jag gör. Jag är på honom i serien över sju matcher och vi får se om han klarar det, sa Brooks till reportrarna efter matchen.

Brooks satsar på en dunk över Lebron.
Brooks satsar på en dunk över Lebron.

Slog honom mellan benen

I den tredje matchen slog Brooks till Lebron i skrevet under en närkamp. Den 38 årige basketlegendaren föll ihop på golvet och vred sig i smärtor. Domarna visade ut Brooks. Efter matchen vägrade dessutom Brooks att prata med media – något som resulterade i böter på 25 000 dollar.

En närkamp mellan Brooks och Lebron.
En närkamp mellan Brooks och Lebron.

Lebron skulle få skratta sist

Lebrons Los Angeles Lakers vann till sist matchserien med 4-2 och avancerade till kvartsfinal. Efteråt meddelade Brooks klubb Memphis Grizzlies att de inte förlänger hans kontrakt efter säsongen. Vad som händer med honom härnäst är oklart.

Lebron fick sista ordet.
Lebron fick sista ordet.
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget