Kärlek, allsång och magi

Kärlek, allsång och magi. Foto: Filip Lindfors
Recension

Oslagbar stämning när Thomas Stenström intog Vasateatern under onsdagskvällen

Det har snart gått fem år sedan  Thomas Stenströms genombrott med låten ”Slå mig hårt i ansiktet” som tog Sverige med storm och som tog Stenströms musik till nya höjder. Han har byggt upp ett gediget låtmaterial med melodier och produktioner som charmat människor i alla åldrar. Melodierna som Stenström skriver har något speciellt som trollbinder publiken och det fick alla som kom till Vasateatern i onsdags uppleva.

Det var just samspelet mellan publiken och artisten som tog denna spelning till särskilt höga höjder kvalitetsmässigt. Kanske ska man dels tacka förbandet Molly Hammar som värmt upp publiken med sin röst som utan tvekan är en av Sveriges bästa. För när Stenström klev på scenen med sitt band fanns redan magi i luften. Redan i tredje låten blev Thomas överröstad av den till tänderna taggade publiken, där främre delen av Vasateatern kunde varenda ord i varje låt. Tydligast kanske det märktes under låten ”På en vacker dag”, där Thomas råkade sjunga första versen två gånger.
 – Ni fick mig att tappa hakan helt och hållet av er allsång. Så jag fattade inte ens att jag sjöng den första versen två gånger.

Thomas Stenström . Foto: Tilda Hylander

Om kärleksmoshpit var ett ord så hade det varit ordet som beskriver publikens beteende under spelningens sista låtar. Folk rumlade runt och sjöng med samtidigt som de höll varandra om axlarna. Flera par omfamnade varandra kärleksfullt och man kunde se de kyssas till tankarna ”det här är våran låt”. Stenström bjöd även på rykande färsk musik i form av sin senaste singel ”Bam Bam”, som trots sina få dagar ute i etern, avslutades med att hela Vasateatern hockeyklack-sjöng refrängen tillsammans.

Thomas Stenström är just nu ute på en miniturné i Stockholm, Malmö och Göteborg där han gör tre spelningar, en i varje stad. Om de andra två spelningarna är en tiondel så bra som den på Vasateatern, så har Stenström lyckats göra årets tre bästa spelningar tre dagar.

Bäst: Allt
Sämst: Inget

Uppdaterad
Publicerad
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget