Firade med mål i sin 100:ade landskamp

Sofia Jakobsson sekunder innan 1-0. 
Foto: Christine Olsson
Sofia Jakobsson sekunder innan 1-0. Foto: Christine Olsson

Sverige vann med 2–0 borta mot Österrike i den sista träningslandskampen innan truppen ska tas ut till sommarens världsmästerskap. Sofia Jakobsson gjorde sin 100:e landskamp och firade detta med att göra 1–0 i andra halvlek.
- Det var kanske inte mitt snyggaste, men mål är mål, säger Jakobsson till Fotbollskanalen.

Efter publiksuccén på Friends Arena i lördags väntade Österrike i en tuff bortamatch för de svenska damerna. Innan matchen hyllades Sofia Jakobsson som svarade med att göra 1–0 för Sverige i den andra halvleken. Österrike öppnade starkast med flera bra lägen i första halvlek och de var ytterst nära att ge Österrike ledningen tidigt i matchen. Hedvig Lindahl stod för flera bra räddningar och Österrike var som närmast ett ledningsmål i den nionde minuten, efter ett skott av Nina Burger som gick tätt utanför Lindahls vänstra stolpe.

I andra halvlek började svenskorna hitta sitt spel och tog över taktpinnen. Sverige började skapa mer ju längre matchen gick. Efter Jakobssons 1–0-mål fortsatte Sverige att pressa på och lyckades göra 2–0 i den 87:e minuten genom Nathalie Björn.

– Jag är otroligt stolt och jätteglad över att jag har fått göra så många landskamper för mitt land och spela för Sverige. Det är fantastiskt stort att få spela och varje match man får göra är otroligt speciell. Jag är otroligt tacksam över varje gång jag får spela och vara med i det här fantastiska gänget, säger Jakobsson till Fotbollskanalen.

VM närmar sig med stormsteg och detta var den sista landslagssamlingen innan truppen ska spikas inför sommarens VM i Frankrike. Nästa match för landslaget är i VM-genrepet mot Sydkorea den 31:a maj.

Uppdaterad
Publicerad
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget