Ariana Grande - ”Vi borde jobba mot att inte kommentera varandras kroppar”

Sångerskan och profilen Ariana Grande talade igår ut om hat och kommentarer hon fått om sin kropp.

”Oavsett om du säger att en kropp är ohälsosam, hälsosam, stor, liten, sexig eller inte sexig, så borde vi jobba mot att inte kommentera andras kroppar.” Säger artisten i ett klipp på sitt Tiktok konto.

Artisten Ariana Grande
Artisten Ariana Grande

Det var förra helgen som ett foto publicerades på stjärnan när hon lämnade en konsert, fotot ledde till stora spekulationer online om Grandes kropp och hennes välmående. Det är dessa ’spekulationer’ som fått sångerskan att tala ut om hennes upplevelser och uppmana hennes följare till att inte kommentera om andras kroppar.

Hon förklarar också att detta även gäller välmenande komplimanger och att vara hälsosam kan se ut på olika sätt. Hon nämner också kort att hon inte lider av ohälsa just nu och att sån information egentligen är privat och inte andras sak att diskutera online.

”Man vet aldrig hur kommentarer kommer landa”

Camille Trombetti, 28 år, är Tiktokare och pratar om 
kroppspositivitet på sitt konto.
Camille Trombetti, 28 år, är Tiktokare och pratar om kroppspositivitet på sitt konto.

Läget pratar med Camille Trombetti, 28, som har en närvaro på Tiktok där hon bland annat valt att prata mycket om kroppspositivism. Hon berättar att hon upplever att Grande tar upp många bra argument i sin video.

– Jag tror precis som Ariana att alla kommentarer om folks kroppar är olämpliga just eftersom att man inte vet hur kommentarerna kommer landa och vad personen har för relation till det man kommenterar.

Trombetti säger att det är viktigt att stora profiler som Ariana Grande pratar om såna här ämnen. Hon menar också att konversationen om kroppspositivitet i samhället ändrats och att folk i allmänhet är mer förstående nu men att det fortfarande finns saker att jobba på:

– Det finns en del oförstånd, jag upplever att många fortfarande tar sig friheten att kommentera och komma med ovälkomna tips, framförallt till tjocka kroppar. Kommentarer som ”Du är så modig” eller ”Du rockar verkligen din kropp” är komplimanger som båda insinuerar att det vore ett undantag att vara sig själv när man är tjock.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget