Skickade ”dickpics” – nu döms han

Killen skickade oönskade nakenbilder på Snapchat.

Efter att ha skickat bilder på sin kuk ska killen betala 7000 kronor i skadestånd till mottagaren. Men varför skickar killar oönskade "dickpics"?

En 18-årig man i Halmstad döms för sexuellt ofredande efter att ha skickat nakenbilder, så kallade "dickpics", till en annan person via appen Snapchat. Mottagen hade inte frågat efter bilderna och polisanmälde händelsen.

Mannen döms även för brott mot knivlagen* och ofredande, för andra händelser i vintras.

Han har erkänt samtliga brott och döms till dagsböter. Dessutom ska han betala 7000 kronor i skadestånd till personen som fick nakenbilderna, skriver Hallandsposten.

Läget har frågat tre personer om vad de tror är anledningen till att killar skickar ”dickpics”.

Varför skickar killar "dickpics"? Är det okej?

– De som skickar nakenbilder måste ha ett syfte, till exempel om de har en viss relation med mottagaren som ett par. Om båda personerna skickar sexuella bilder till varandra kan det vara okej, men att skicka till en person som inte har efterfrågat den typ utav bilder känns inte alls okej, säger Emma 15 år.

Klara, 15 år: ”Jag tycker det är fett konstigt att skicka dickpics oavsett vilken relation personerna har till varandra”.

– Om jag har uppfattat det hela rätt så tror många killar att deras "dickpics" är stimulerande. Självklart ska mottagaren också vilja byta bilder. Annars blir det sexuellt ofredande, berättar Fabian 16 år.

Knivlagen*

Knivlagen innebär att det är förbjudet att bära knivar och andra stickiga vapen på allmänna platser, inom skolområden eller i fordon på allmänna plaster.

Källa: lagen.nu