Det här kan du hitta på i sommar - coronasäkert och roligt

Den första juni kommer restriktionerna lätta yterliggare, vilket innebär att möjligheterna för en händelsefull sommar ökar. Läget ger tips om saker att hitta på i sommar.

Den 1 juni kommer restriktionerna lätta.

De nya restriktionerna som kommer att gälla från och med den första juni lättar på många av de restriktioner som varit. Det är flera ändringar som kan innebära att nöjesparker och marknader med metoder för smittskydd kan komma att få hålla öppet.

Dessutom kommer även antalet personer på offentliga tillställningar höjas. När det gäller tillställningar utomhus med angivna sittplatser får 500 personer delta. Om det är inomhus med angivna platser får endast 50 personer delta. Om det är utan angivna platser är det 100 personer utomhus respektive åtta deltagare inomhus som gäller.

Denna sommar kan därför bli mer händelserik än förra året och därför har läget samlat ihop en liten lista över aktiviteter att hitta på. Utöver de vanliga sommaraktiviteterna som att sola, bada och grilla finns det såklart massvis med roliga saker att göra under sommaren. Här är några tips på aktiviteter som även är coronasäkra.

Prova på en ny sport

Under pandemin är det bästa tiden att prova på något nytt. Skateboarding är en populär sport som går att utföra utomhus. Det finns massvis med skateboardparker med ramper och gupp där det går att utveckla sina skateboardkunskaper.

I de flesta skogar finns det orienteringskontroller vilket man kan prova på. Dessutom finns det även utegym där man kan träna säkrare om man inte känner sig bekväm med att gymma inomhus.

Geocaching

En annan utomhus aktivitet som både är rolig och coronasäker är geochaching. Geochacing är en slags skattjakt med skatter eller caches som finns gömda nästan överallt. Skatterna som man letar efter är registrerade på appen Geocaching där det visar vilken svårighetsgrad det är på skatten och även finns lite ledtrådar för att hjälpa en. Skatterna är oftast gömda i skogen och kamouflerade vilket gör det till en utmaning

Meningen är inte att man ska ta hem skatten eller ta bort den från utan när man hittat den finns det oftast plats att skriva ens namn och datumet man hittade den. Sedan är det bara att lägga tillbaka den där man fann den för att nästa person ska hitta den.

Museum

Fler och fler museum börjar öppna upp igen vilket innebär att man kan gå och se vad ens stads museum har att erbjuda. Om man fortfarande känner sig obekväm över att vara inomhus har de flesta städer konst eller statyer utomhus som man kan titta på och lära sig lite om.