Hälsoföretaget anpassar sig efter pandemin

Hälso- och träningsföretaget Feelgood Svenska AB har släppt sin kvartalsrapport för 2021. ”På väg mot återhämtning med ett starkt avslut på kvartalet”, skriver VD och koncernchef Joachim Morath i kvartalsrapporten.

Feelgood Svenska AB tror att det kommer bli vanligare att jobba hemifrån efter pandemin.

Pandemin har försvårat för Feelgood Svenska AB och intäkterna under första kvartalet 2021 är 193,5 mkr, ett tapp på 7,2 procent jämfört med samma period förra året. Trots det är företaget positiv till början på 2021.

– Under förra årets första kvartal var det ingen pandemi. Därför är det ett styrkebesked att företaget går nästan lika bra trots en pandemi i år, säger Åsa Rex Nygård, Marknads- och kommunikationschef för Feelgood Svenska AB.

På grund av förändrade förutsättningar under pandemin jämfört med tidigare år har företaget arbetat med att anpassa sig till pandemin. Företaget har ökat sin digitala marknad. De har genomfört tester relaterade till covid-19. Inkomsten från dessa tester har bidragit till 2,5 procent av intäkterna under första kvartalet 2021. Bolaget hoppas också på att kunna hjälpa till med vaccineringen av covid-19, beskrivs det i kvartalsrapporten.

Framtidstron är också hög. Åsa Rex Nygård förklarar att de har ett brett utbud av digitala tjänster och digitaliserad leverans. Det är något som är extra viktigt under rådande pandemi, eftersom många nu jobbar hemma, menar hon.

– Vi har arbetat länge med att anpassa oss till digitaliseringen och att hitta rätt lösningar för alla som arbetar. Det gör att vi redan ligger steget före våra konkurrenter, då det är sannolikt att många kommer fortsätta arbeta hemifrån efter pandemin.