Ny utredning ska hjälpa unga att klara gymnasiet

Fler unga hoppar av gymnasiet samtidigt som det blir allt viktigare med en gymnasieutbildning. Nu tillsätter regeringen en ny utredning för att ta fram en lösning.

Katrin Stjernfeldt Jammeh ska utreda hur fler unga ska nå målen med sin utbildning.

Flera unga som inte avlutar sin gymnasiala utbildning riskerar att hamna i arbetslöshet. Och pandemin har inte gjort det lättare.

"Den pågående pandemin har lett till en snabbt ökande arbetslöshet. Vikten av en slutförd gymnasieutbildning kommer därmed att vara än mer påtaglig under de kommande åren", säger Anna Ekström i ett pressmeddelande.

Nu tillsätter regeringen en ny utredning som ska undersöka hur flera unga ska nå målen med sin gymnasieutbildning. Uppdraget har tilldelats Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) som är ordörande i kommunstyrelsen i malmö.

Syftet är att ge förslag på hur fler ur den gruppen ska få jobb eller studera vidare. Det handlar bland annat om hur övergången till komvux kan bli lättare för de elever som inte fullföljer sin gymnasieutbildning.

Resultatet av utredningen redovisas senast den 1 mars 2022.