Frölundas spelare avstår lön

Förening efter förening i svensk elitidrott har valt att korttidspermittera sina anställda. Spelarna i Frölunda HC väljer nu att avstå från sin lön för att inte belasta statskassan.

– Det här var självklart för oss, så som vår omvärld ser ut, säger Joel Lundqvist till Frölundas hemsida.

Frölundas lagkapten Joel Lundqvist tycker att det är självklart att avstå från sin lön.

Sedan tidigare har Frölunda permitterat all personal förutom spelartruppen. Efter att ha förhandlat med spelarfacket togs beslutet att spelarna avstår en del av sin lön under kommande tre månader. Hur står del av lönen som avstås framgår inte.

– I det här läget har vi valt att inte ansöka om bidrag från Tillväxtverket för spelarna. Vi har diskuterat det här ingående och det finns en samstämmighet i den här frågan, men beslutet kan ändras beroende på hur framtiden och samhällsutvecklingen ser ut, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler.

Christian Lechtaler berättar också i ett pressmeddelande att det kommer bli en tuff höst ekonomiskt och det är därför viktigt för föreningen att bromsa kostnaderna för att kunna spara in pengar.

– Det här var självklart för oss, så som vår omvärld ser ut. Det fanns inga tveksamheter från vår sida att avstå lön för att hjälpa klubben i en tuff situation, säger Joel Lundqvist till Frölundas hemsida.

Webbfråga Bör fler elitlag göra som Frölunda HC?

Visa resultat