Tekashi 6ix9ine släpps från fängelset

Rapparen Tekashi 6ix9ine frisläppt från fängelset på grund av det nya coronaviruset

Den 23-årige amerikanska rapparen Tekashi 6ix9ine ska ha blivit frisläppt i torsdags enligt uppgifter från bland andra RollingStone och Hollywood Life. Tekashi 6ix9ine, vars riktiga namn är Daniel Hernandez, blev i december i fjol dömd till två års fängelse för utpressning, vapenbrott och narkotikaförsäljning.

Anledningen till Daniel Hernandez frisläppning ska vara det nya coronaviruset. Rapparen lider av astma och anses därför tillhöra riskgruppen. Han kommer därför att spendera de sista fyra månaderna av sitt straff i husarrest med fotboja. Han skulle initialt ha släppts den sista juli i år.

Han såg ursprungligen ut att bli dömd till fängelse i spannet mellan 47år och livstid, men efter att ha vittnat mot sitt tidigare kriminella gäng "Nine Trey Gangsta Bloods" sänktes åtalet till 2 år.

Tekashi 6ix9ine är känt med låtar som "GUMMO" och "FEFE".