Fler misstänkta insulinförgiftningar utreds

Kammaråklagare Stina Lundqvist.

Efter att kammaråklagaren Stina Lundqvist gick ut i programmet "Efterlyst" i förra veckan och berättade om misstänkta fall av insulinförgiftning, har allt fler anhöriga hört av sig om misstänkta händelser. Hon utreder bland annat ett misstänkt mord och två mordförsök på ett äldreboende i Västsverige.

Tipsen kommer från anhöriga till andra äldre. Det är personer som i ljuset av vad som har blivit känt, misstänker att deras släktingar också kan ha blivit utsatta för förgiftningar. Det handlar om samma kommun, men mer än så vill inte åklagare Stina Lundqvist säga.

Mord och mordförsök

I maj 2018 kom två äldre kvinnor från äldreboendet in till en akutmottagning på ett sjukhus i regionen. Båda hade höga halter av insulin i blodet.

I januari i år kom ytterligare en man från samma avdelning, in till akuten. Även han var insulinförgiftad och avled i sviterna av händelsen. Då stärktes misstankarna och åklagare kopplades in. Obduktionen av mannen kunde inte utesluta misstankarna om mord.

- Slumpen har väl sina begränsningar eftersom det rör sig om samma typ av händelser, sade Stina Lundqvist som fick ta över ärendet från polisen.

Fler tips

Nu säger Stina Lundqvist att man har fått in ytterligare tips om liknande händelser.

- Det är inget som är i klass med det vi utreder för då hade det handlat om en polisanmälan. Men vi var intresserade av om det varit något liknande som inte har lett till så allvarliga följder, säger Lundqvist till TT.

Gratis lunch till gymnasieelever i Kalmar

SKOLA Lunchen betalas av Kalmar kommun. Hur påverkas restaurangerna och vad tycker eleverna?

Tusentals barn och ungdomar dör av minor varje år

KRIG Minorna är ett krig som aldrig tar slut för de civila.

Ingen risk för matbrist enligt Livsmedelsverket

MAT Läget har kollat läget i landets matbutiker

Läget om läget i matbutikerna

CORONA Läget har undersökt läget i Sveriges matbutiker

Trafikförbud i Birsta för att stoppa ungdomsbrottslighet

FÖRBUD I handelsområdet Birsta utanför Sundsvall har ungdom...

Inget utspring i år

STUDENT Läget snackar med elever om hur studentfirandet påverkas av coronakrisen.

Höjer priset på handsprit med upp till 1000 procent

Högstadieelever i Solna får digital undervisning

SKOLA Hög frånvaro bland personalen

Funderar du mycket på döden? Läget försöker reda ut tankarna

Personligt Varför är vi rädda för döden? Vad gör vi åt det? Häng med så får du svar.

Gratis lunch till gymnasieelever i Kalmar

Saved by the intervju

KRÖNIKA Att vara klädgalen i second hand-debatten

Tusentals barn och ungdomar dör av minor varje år

KRIG Minorna är ett krig som aldrig tar slut för de civila.

Omvandla din coronaångest till hopp

HÄLSA Psykologer och forskare ger tips i coronakrisen