DeRossi lämnar Roma efter 18 år

Tillsammans med Roma har Daniele DeRossi vunnit Coppa Italia två gånger, 2007 och 2008, och en Supercoppa, 2007.

Daniele DeRossi's tid i Roma tar slut när han efter 18 år lämnar klubben. Den ikoniska mittfältaren ger dock inte upp fotbollen.

Efter 18 år lämnar Daniele DeRossi Roma. Hans sista match med klubben blir serie A-avslutningen mot Parma 26 maj, meddelar Roma på sin hemsida.

Det innebär dock inte slutet för 35-åringens fotbollskarriär.

– Vi kommer alla att fälla en tår när han tar av sig tröjan för sista gången, mot Parma, men vi respekterar att han vill förlänga sin spelarkarriär även om den fortsätter utanför Rom, säger klubbordföranden James Pallotta i ett pressmeddelande.

De Rossi kom till Roma som tonåring 2000 och har sedan dess gjort 63 mål på 614 matcher. För två år sedan blev han lagkapten när en annan klubbikon, Francesco Totti, avslutade sin karriär.

– Å alla i Roma's vägnar, vill jag tacka Daniele för den fantastiska hängivenhet han har visat vår klubb, och försäkra honom om att våra dörrar alltid kommer vara öppna för honom om han vill återvända till klubben i en ny roll, säger James Pallotta.