Mugglare är nu välkomna in i "den förbjudna skogen"

Harry, Ron och Hermione (eller Daniel, Rupert och Emma som skådisarna heter).

I Orlando, Florida ligger "Harry Potter världen" i Universals nöjespark. I sommar kommer en ny åkattraktion där mugglare kan flyga på Hagrids motorcykel genom den "förbjudna skogen".

Ja, den förbjudna skogen i Harry Potter går nu att besöka, även för oss "mugglare" (personer utan magiska krafter). På The Wizarding World of Harry Potter i Florida har nu 1200 träd planterats för att skapa åkattraktionen. Mugglare får åka med i 50 kilometer i timmen i Hagrids motorcykel på resan genom skogen. Fluffy, en gigantisk hund med tre huvuden, kommer att smyga omkring bland träden. Åkattraktionen kommer heta Hagrid´s Magical Creatures Motorbike Adventure, rapporterar Expressen.

Harry Potters värld har berört människor världen över. De sju böckerna (och åtta filmer) om "the chosen one" är skrivna av författaren J.K. Rowling. Den första boken Harry Potter och de Vises Sten publicerades för första gången 1997.

Vi på Läget har pratat med Emely Josephson, talespersonen för Dubledores Army, en studentförening på Södra Latins Gymnasium i Stockholm. Föreningen har 295 medlemmar på facebook och anordnar regelbundna möten för likasinnade mugglare som älskar Harry Potter-världen.

- Det bästa med Harry Potter är världen som en kan drömma sig bort i och återskapa. Det är så mycket möjligt och även om vi inte kan bli trollkarlar och häxor så kan vi ta lite av det magiska in i vår värld genom att återskapa lite av det som i deras värld, berättar hon.

Hon berättar också att hon har svårt att tänka sig att människor som läser böckerna eller sett filmerna skulle ogilla dem.

- Harry Potter är för alla åldrar och jag tror att för de flesta som inte läst böckerna än är det bara en tidsfråga. Min mamma började läsa dem med mig när jag var tio, andra kanske börjar vid 14 års ålder.

Så, om du inte har tagit del av Harry Potter världen än så har du ett magiskt äventyr framför dig, trots att du är mugglare.

Webbfråga Har du läst Harry Potter?

Visa resultat

Mer från: Nöje

Friluftsliv – för alla?

Nöje Intresset för friluftsliv är ofta begränsat till vissa samhällsgrupper.

Häxbränningen åter aktuell i Kramfors

Nöje Det pratas återigen om häxor. Men den här gången handlar det om ett nytt studiematerial.

Ny padelhall ifrågasätts

Nöje Ungdomslag trängs samtidigt som ny padelhall byggs i Stockholm.

Unga i Stockholmsförort vill satsa på scenkonsten

Kultur Äntligen kan teatrarna börja bjuda in sin publik. Träffa gruppen som vill skapa en ny sorts mötesplats i si...

Vilken är Stockholms coolaste tunnelbanestation?

Konst Läget utforskar "världens längsta konstgalleri".

Idag öppnar biograferna

Nöje Biografen Victoria är en av de få som haft öppet under pandemin.

Ebba Olsson är yngst på den hypade vårsalongen

Kultur Hon ställer ut två målningar på Liljevalchs Vårsalong, Sveriges största jurybedömda konstutställning.