Nu invigs VM och JVM i Florida

Junior-VM och VM i cheerleading invigs idag i Orlando, Florida. JMV går av stapeln idag. Enligt det Svenska cheerleadingförbundet finns det goda medaljchanser för Sverige i mästerskapet.

Team Sweden Allgirl när de tog brons år 2018.

Det är 110 cheerleaders på plats i USA för att representera Sverige i mästerskapet där omkring 70 länder är med och tävlar.

- Vi har i år fyra mycket starka lag som åker över och vi har stora medaljchanser i minst två av klasserna, säger Katarina Eriksson, ordförande i Svenska Cheerleadingförbundet i ett uttalande.

Det är fyra svenska landslag som tävlar under kommande dagar. Team SwedenJunior Allgirl kom på en fjärde plats i fjol och hoppas på medalj idag. Laget består av medlemmar från GF Uppsalaflickorna. Juniorlandslaget tävlar under "Junior Allgirl Elite" och klockan 22:10 ikväll kliver de upp på mattan. De svenska juniorernas tävlar om titeln mot Kanada, Norge, Tyskland, Finland och USA. Under morgondagen startar VM där Team Sweden Allgirl försvarar sin tredjeplats från i fjol.

Domarna kommer att bedöma tekniska svårigheter, utförande och koreografi.

På juniorlandslagets instagram berättar de om förberedelserna inför dagens tävling och igår var det genrep på arenan i ett soligt Florida.

De svenska landslagen som tävlar i Florida 2019

Team Sweden Junior Allgirl.

Team Sweden Coed.

Team Sweden Cher Pom.