Svenska Landslaget på plats i Florida inför VM 2019

Landslaget i cheerleading är på plats i Florida för årets VM. Sverige tog brons år 2018 och Team Sweden Allgirl är redo för mästerskapet.

Svenska cheerleading-landslaget på Arlanda efter att de missade flyget till VM i Florida på grund av vulkanutbrott år 2010.

Det är fyra lag som tillsammans representerar Sverige i VM-mästerskapen år 2019. Damlandslaget Team Sweden Allgirl är regerande svenska mästare som år 2018 vann VM-brons, den första medaljen för Sverige sedan 2011.

– Vi har en positiv känsla och den sista träningshelgen har lyft oss och gett os en stolt känsla. Vi är redo för VM, säger Marni Lambeck som tränar ett av de fyra landslagen, till det svenska cheerleadingförbundet.

Finland är regerande världsmästare då de år 2018 för första gången besegrade USA och tog hem guldet. USA hamnade på en andra plats.

Juniorlandslaget är även på plats i Florida för VM. Uppsala Nya Tidning rapporterade igår om laget  som med hjälp av diplom och sponsorer kunnat finansiera resan som kostar 625 000 kronor. Laget är svenska juniormästare och JVM inleds i Orlando Florida på onsdag nästa vecka. De 25 tävlande i Junior Allgirl är mellan 12 och 15 år gamla.

VM 2018 RESULTAT

1. Finland

2. USA

3: Sverige

4. Kanada

5. Norge

Vi ber om ursäkt för tidigare faktafel som nu har korrigerats. Det är fyra landslag som tävlar i Florida och junior Allgirl är också på plats för junior-VM.

Källa: svenska cheerleadingförbundet
Publicerad:
Uppdaterad:

Mer från: Sport

Udda uppladdningen – med hockey-VM i augusti

Sport Redan i mitten av augusti ska världens bästa hockeyspelare spela VM.

Så lyckas du inom e-sport

Sport “Det viktiga är inte alltid vad man gör framför datorn utan vad man gör utanför datorn.”

Nazars mål -att simma 200 km

Simning "Jag ska simma till Finland".

Så är det att vara fotbollsdomare

Fotboll Hur vanligt är det med skrikiga föräldrar och tränare? Fotbollsdomaren Fawad Rahimi, 20, berättar om livet ...

Linus, 17, fotbollsfostrades i Barcelona - tränade jämte världsstjärnorna

Reportage "Jag minns att Puyol softade på träningsanläggningen".

Så känner fansen efter Zlatans EM-återbud

Sport "Vi har ju en del andra lirare också."

Tjejkvällar i Östersunds skatehall

Skejt Varje onsdagskväll är Cherry Bombers i skatehallen på Bangårdsgatan.

Elever som pluggar dataspel

Sport Läget har besökt en gymnasieskola med e-sportsprofil.